Home » Instructies

Instructies

Instructies

Met het Dermacolor Camouflage System van Kryolan zijn (de gevolgen van) aandoeningen als Naevus Flammeus (wijnvlek), Vitiligo, Chloasma, Rosacea, Lemtigo Senilis (ouderdomsvlekken), Acne, Donkere Kringen, Zwangerschapsmasker, Littekens, Levervlekken en nog veel meer kleurafwijkingen in de huid goed, waterproof te camoufleren.

Door de Dermacolor Camouflage-producten op de juiste manier aan te brengen, blijven de producten de hele dag zitten. Volg wel de onderstaande instructies.

Voorbehandeling

Voordat de camouflage aangebracht wordt, maakt u de huid grondig schoon. Het beste gebruikt u wattenschijfjes met wat Dermacolor Cleansing Lotion op de plek die behandeld wordt en het aangrenzende gebied. Als de huid daarna te droog is, brengt u een klein beetje Dermacolor Moisturizer Cream aan en u dept het overtollige met een tissue af.

Hebt u een onregelmatige huidstructuur (bijv. door littekens, putjes, ribbels enz.) dan kunt u oneffenheden wegwerken met Dermacolor Skin Plastic of Artex. De Skin Plastic is een wasachtig product dat met een spateltje aangebracht wordt. Artex is een twee-componenten siliconenproduct dat een mooi vlak resultaat geeft, langdurig blijft zitten en meebeweegt.

Kleurkeuze

Kies zo mogelijk bij (natuurlijk) daglicht uit de beschikbare selectie de kleur(en) die u aan gaat brengen. Met de Dermacolor Camouflage Cream kunt u altijd een andere kleur bijmengen om zo de optimale nuance te krijgen.

Uw eigen kleur verandert gedurende het jaar. Zorg er daarom voor dat u altijd een aantal tinten in huis hebt. Wordt u lichter, dan kunt u bijv. minder van een donkere kleur aan uw mix toevoegen.

Zeker als het om het gezicht gaat, zult u altijd moeten mengen. Het is meestal onmogelijk om over een groter gebied met slechts één kleur te werken. Dermacolor geeft door de hoge dekkingsgraad een te vlak resultaat, waardoor kleurnuances verloren kunnen gaan.

Wanneer u nog helemaal niet met Dermacolor gewerkt hebt, raden wij u dringend aan om een consult bij ons te boeken. Het is eigenlijk onmogelijk om zelf op basis van experimenten – waarbij u slechts een fractie van de honderden kleuren ter beschikking staat – op het beste resultaat uit te komen.

Applicatie

Om de inhoud van de verpakking zo hygiënisch mogelijk te houden, raden wij u aan om de Dermacolor Camouflage Cream daar altijd met een spateltje uit te verwijderen en de kleuren te mengen op een speciaal plaatje. Aangezien er op de handen veel bacteriën zitten die zich in de verpakking kunnen proberen te vermeerderen. Bij voorkeur werken we vanaf het plaatje met de Premium Defining Brush. Hiermee hebt u zelf veel controle en kan de camouflage natuurlijk aangebracht worden.

Breng geen dikke laag aan! Licht drukkend (stempelend) en draaiend werkt u vanuit het midden van de te bedekken plek en laat de camouflage tot 2 centimeter daarbuiten uitvloeien. Dit zult u samen met de camouflagespecialiste tijdens een consult uitgebreid oefenen.

Schaduw

Nu hebt u een plek bedekt, maar dat kan in het gezicht een onnatuurlijk effect als resultaat hebben. Het kan bijv. nodig zijn om een blos in het gelaat terug te brengen. Hiervoor is kleur D32 zeer geschikt. Dit is een natuurlijke rougekleur die u aanbrengt op het jukbeen en licht door laat lopen richting de slaap.

De wenkbrauwen en de mannelijke baardlijn kunnen met een donkere kleur als D40 of een andere toepasselijke tint benadrukt worden. Voor het beste resultaat wordt hiervoor een zgn. Stippelsponsje gebruikt.

Afpoederen en Fixeren

Nadat de Dermacolor Camouflage Cream is aangebracht, komt een andere belangrijke stap: het afpoederen. Tijdens een consult zullen wij u de juiste poeder adviseren. Die is er in veel verschillende kleuren en kan een groot effect hebben op het eindresultaat.

Gebruik voor een optimaal resultaat echt alleen Dermacolor Fixing Powder, want daarmee wordt de camouflage ook watervast. Voor het aanbrengen gebruikt u een poederdons die u het beste tussen de vingers kunt nemen. U strooit wat poeder in het deksel van het doosje en drukt daar uw poederdons in. U vouwt evntueel de dons even dubbel en wrijft de beide helften over elkaar om de poeder gelijkmatig te verdelen.

Breng het poeder licht drukkend aan op de make-up. Veeg niet en druk het echt stevig in het camouflageproduct. Hiermee krijgt u een langdurig resultaat. Laat de poeder 10 tot 20 minuten intrekken en veeg pas dan voorzichtig het overtollige zo goed mogelijk weg met een zachte borstel of kwast. Het is uitermate belangrijk dat u de poeder lang in laat werken. Pas na enige tijd vindt de maximale binding plaats. Alleen dan wordt de foundation veeg- en watervast.

Om eventuele laatste poederrestanten te verwijderen en voor extra fixatie maakt u een sponsje of tissue heel licht vochtig en dept u voorzichtig het behandelde gebied. Na fixatie is de make-up veegvast en vochtbestendig.

Als een laatste stap kunt u Dermacolor Fixing Spray aanbrengen. Met deze fixeerspray zorgt u ervoor dat de make-up nog beter bestand is tegen vegen. Iets wat vooral van belang is in lastige gebieden als de nek of op de handen. Onze fixeerspray heeft zonbeschermingsfactor 20 en zorgt er bovendien voor dat u zelfs kunt zwemmen zonder de camouflage aan te tasten.

De fixeerspray spuit u vanaf circa 30 centimeter steeds vanuit een hoek van 90 graden op het gewenste gebied. Zorg ervoor dat u niet teveel aanbrengt, want daardoor ontstaat er een ongewenste glans.

Beauty Make-Up

Dermacolor Camouflage is ontwikkeld om huidproblemen te camoufleren. Het is geen beauty make-up. Die kunt u echter probleemloos aanbrengen na de Dermacolor afgepoederd te hebben. Hierbij kunnen wij u in een persoonlijk consult van dienst zijn. Want juist door met cosmetica uw sterke punten te accentueren, zal ook uw eigen focus verlegd worden. KRYOLAN Nederland biedt een ongekend assortiment professionele make-up.

Bijwerken

In principe zou het niet nodig moeten zijn om de camouflage make-up bij te werken. Nadat deze juist aangebracht is, wordt deze vochtbestendig en blijft de hele dag zitten. Als een snelle touch up toch nodig is, dan kan altijd eenvoudig gedaan worden, maar vergeet niet om ook dan weer poeder te gebruiken!

Verwijderen

Voor de grondige doch vriendelijke verwijdering van de camouflage hebt u één of meer van onze removers nodig. Bij allemaal geldt dat u ze na het aanbrengen even in moet laten trekken om dan de make-up bijv. met tissues af te nemen. Naspoelen doet u dan met water.

Het Dermacolor Camouflage System kent de volgende removers:

Dermacolor Cleansing Cream – De tradionele vette remover.

Dermacolor Cleansing Milk – Een extra zachte remover die verrijkt is met advocado-olie.

Dermacolor Cleansing Gel – Zeer vriendelijke reiniging.

Dermacolor Cleansing Lotion – Kan zowel voor- als achteraf gebruikt worden.

Tijdens een persoonlijk consult kunnen wij u adviseren welke remover voor uw huidtype geschikt is.

Tenslotte

We spreken echt van het Dermacolor Camouflage System. Het is een compleet pakket en alleen door alle benodigde componenten op de juiste manier te gebruiken behaalt u het optimale resultaat. Laat u door ons adviseren en maak een afspraak met een professional in onze showroom.

Camouflagetherapie

€95.00

Uitgebreide kleurbepaling en persoonlijke training gedurende twee uur. Dit consult plus de gebruikte producten worden vanuit veel aanvullende zorgverzekeringen gedekt.

Seizoensupdate

€0.00

Een gratis controle op seizoensinvloeden voor wie in de afgelopen zes maanden een uitgebreid consult boekte.

Kleurbepaling

€39.00

Voor wie langer geleden een afspraak bij ons heeft gehad. Maximaal 45 minuten waarin opnieuw kleuren bepaald worden. Wij kunnen kiezen uit honderden kleuren die we ook allemaal in voorraad hebben.

Eenmalige Camouflage

€30.00

Wil je voor die belangrijke afspraak bijv. een tatoeage onzichtbaar laten maken? Dat kunnen we doen voor 30 euro per halfuur.

“Het is fantastisch om mensen die al hun hele leven worstelen met een huidafwijking zo te kunnen helpen.”

FREDERIQUE NUHAAN

Dermacolor Camouflage Specialiste